Uslovi korištenja

Zaštita prava

Predmet su ove obavijesti internetske stranice na adresi www.urgo.ba. Svi sadržaji na ovoj internetskoj stranici vlasništvo su preduzeća Medis, d.o.o., i informativne su prirode. Informacije na ovoj internetskoj stranici www.urgo.ba nisu zamjena za razgovor s ličnim ljekarom, koji je jedini pozvan za pravilnu procjenu i zdravstvene savjete o vašoj bolesti, odnosno o vašim tegobama te za odabir i način uzimanja lijekova.

Ograničena odgovornost

Medis, d.o.o., ne odgovara za upotrebu internetskih stranica www.urgo.ba i za eventualnu štetu koja bi mogla nastati zbog upotrebe internetskih sadržaja koji se tamo nalaze. Svi korisnici služe se objavljenim sadržajem na vlastitu odgovornost. Održavanjem sadržaja internetskog mjesta Medis, d.o.o., pokušat će osigurati njihovu ažurnost i tačnost podataka, ali ne jamči i ne preuzima nikakvu odgovornost za njihovu preciznost i cjelovitost. Medis, d.o.o., pridržava pravo na promjene, dodavanja ili odstranjenje internetskih stranica (u cijelosti ili djelomice) bez prethodnog upozorenja.

Ograničeno pravo upotrebe sadržaja

Korisnici mogu raspolagati sadržajima na internetskoj adresi www.urgo.ba za svoju ličnu upotrebu, a pri tome ne smiju kršiti autorsko pravo. Autori sadržaja nisu odgovorni za moguće štetne posljedice upotrebe. Bilo kakva druga upotreba ili distribucija ovih internetskih sadržaja ili njihovog dijela nije dozvoljena.

Zaštita podataka

Preduzeće će sa svim podacima prikupljenima na stranici www.urgo.ba raspolagati u skladu s važećim zakonodavstvom.

Mlađi od 18 godina

Internetska stranica www.urgo.ba nije namijenjena mlađima od 18 godina. Ne prikupljamo lične podatke od osoba za koje znamo da su mlađe od 18 godina. Mlađe od 18 godina upozoravamo da nam ne šalju nikakve podatke.

Privatnost i upotreba pitanja i komentara

Sva pitanja, komentari, prijedlozi ili druge vrste komunikacije, uključujući sve ideje, izume, koncepte, tehnike ili znanje koje bilo koja treća osoba pošalje na internetsku stranicu www.urgo.ba ili bilo kako drugačije preduzeću Medis, d.o.o., elektronskom poštom ili nekim drugim putem ne smatraju se intelektualnim vlasništvom već se smatraju vlasništvom preduzeća Medis, d.o.o.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o medicinskom sredstvu.
Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.